Hacemos la colada. Les dones no paguem!

Dones, lesbianes i trans!!! Aquest dimecres dia 6 de març a les 18.30 tenim una cita que no ens podem perdre per cap motiu:
HACEMOS LA COLADA, LES DONES NO PAGUEM!

La colada

Dimecres 6 de març 2013 a les 18.30h, a Pça. Universitat
Cridarem ben fort per denuciar els preus abusius i privatius del transport públic
i deixar ben clar que no estem disposades a pagar-los

Porta’t la teva disfressa feminista preferida:
antifaç, plomes, ulleres de sol…

Aquí el MANIFEST:

El preu del transport públic és abusiu i converteix un dret de totes – la mobilitat – en un ben privatiu només accessible per a alguns. Ens fan creure que per tenir un transport públic i de qualitat cal apujar el preu del bitllet, però sabem que hi ha una sobrecàrrega de gestors i empreses privades amb finançaments públics que no han sofert retallades ni de sous, ni d’alts càrrecs (a Barcelona, per cada 5 autobusos hi ha un directiu!).

Els preus del transport afecten especialment a les dones, principals usuàries del transport públic: mentre els homes realitzen gairebé la meitat dels seus desplaçaments en transport privat, les dones realitzem menys d’un 30% dels nostres desplaçaments en vehicle privat: traslladant-nos d’un lloc a un altre a peu, amb bici, en bus, amb metro, amb tramvia o amb tren.

D’altra banda, denunciem un sistema de transport únicament al servei del treball considerat productiu, amb freqüències de pas adaptades a les hores punta d’entrada i sortida de treballs en l’economia formal. No obstant això, segons l’última enquesta de mobilitat, entre setmana els trasllats per motius laborals suposen només el 17% de tots els trasllats, mentre que altres usos, com són estudis, acompanyament de persones o compres, suposen el 22% de tots els desplaçaments en transport públic.

Altres exemples d’una xarxa de transport no adaptada a les necessitats de totes són la supressió de línies de bus del barri o el nou traçat en línies horitzontals i verticals de la xarxa d’autobusos de Barcelona: pensada per a persones que realitzen trajectes llargs, d’una punta a una altra de la ciutat, però no per a aquelles que es mouen en un radi més petit i de forma circular: gent gran, dones amb càrregues familiars, etc.

Per tot això dones, lesbianes i trans estem avui aquí per exigir un transport públic al servei de totes i per ndenunciar uns preus abusius i privatius, deixant ben clar que NO ESTEM DISPOSADES A PAGAR-LOS!!

 A CASA, AL CARRER, AL METRO: DESOBEDIÈNCIA FEMINISTA

Anuncis

2 pensaments sobre “Hacemos la colada. Les dones no paguem!

  1. Retroenllaç: Jornades Feministes Autònomes: 6M: Hacemos la colada, les Dones no paguem! i més… | atuTMBetretallen

  2. Retroenllaç: Crònica “Hacemos la colada. Les dones no paguem” |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s