Comunicat davant la repressió de l’acció Ni monges ni desmemoriades.

Avui, diumenge 3 de març, dincs el marc de les Jornades Feministes Se va a armar la gorda, un grup de dones feministes hem iniciat una acció per canviar de nom el carrer de les monges de st. Andreu pel de l’Elissa Garcia ( que va ser una jove andreuenca cooperativista i miliciana que morí al Front d’Aragó combatent el feixisme). Amb aquesta acció volem recuperar de l’oblit la figura de l’Elissa, i que amb la seva lluita va fer front als rols socials establerts i al masclisme propi de l’exèrci revolucionari. Volem denunciar obertament el binomi feixisme-església i el poder d’aquesta -encara a dia d’avui- sobre els nostres cossos i opcions de vida.
Ja abans de començar hem trobat un operatiu policial que ha procedit a identificar diverses companyes i altres veïnes que es trobàven al carrer. Malgrat la seva presència, hem tirat endavant l’acció alhora que diverses veïnes s’acostaven amb curiositat i ens mostraven el seu suport. Tot i això la Guàrdia Urbana ha irromput amb actitud intimidatòria i amb un desplegament desproporcionat en aquest espai i s’ha endut a dues companyes que han retingut un parell d’hores a comissaria, citant-les a declarar dilluns 04/03/13 a la comissaria dels mossos d’esquadra de st. Andreu.
Davant d’això el grup de dones feminista manifesta:
– el rebuig absolut a la presència policial i a la seva actitud provocativa i desproporcionada.
– denunciem la complicitat dels aparells repressius de l’estat amb el poder polític i l’eclesiàstic encara no superats per la flasa transició democràtica.
– la posada en llibertat immediata i sense càrrecs de les nostres companyes.
– l’agraïment a les veïnes que ens han donat suport davant l’actitud de la G. U.
– la intenció de seguir reivindicant la figura de l’Elissa i de totes les dones que lluiten, feministes del poble i d’arreu.

Ni monges ni desmemoriades, canviem de nom les plaques!
Nom a nom, recuperem els carrers!
Visca la lluita feminista!!!

Acció Ni monges ni desmemoriades1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s