Crònica de l’acció “M’agrada com oloro, la moda fa pudor. Comando antiestètic”

A dos quarts de cinc el Comando Antiestètic s’ha reunit a prop de la tirolina del Parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera. Les membres del grup han anat apareixent, moltes d’elles especialment mudades per a l’ocasió amb màscares, perruques, antifaços, barrets, barbes, etc. Llavors, el Comando s’ha dirigit cap al passeig de Fabra i Puig, un magnífic eix comercial ple d’entreteniments. Després de travessar la Meridiana, ha començat l’acció pròpiament dita. Al principi, amb actitud de despedida de soltera (Soltera, yo soy soltera, por mucho tiempo la vida enteraaaaaaa!) s’han repartit octavetes mentre s’omplia d’enganxines els panells de publicitat, bancs i, en general, tot allò que reclamava l’actuació del Comando. A les enganxines s’hi llegien frases com “Mort al patriarcat”, “Aquesta primavera es porta ser bollera”, “Fora rosaris dels nostres ovaris”, etc.la_moda_fa_pudor

Al cap d’uns metres ha arribat el objectiu: Cuerpo 10, un establiment d’estètica. Allà l’actitud ha canviat de despedida de soltera a piquet feminista! S’ha encartellat una imatge de mida gegant d’una dona sense depilar, s’han enganxat pèls a les imatges de les dones i s’ha fet una pintada, mentre el Comando cantava lemes feministes i la gent que passava pel carrer s’aturava a contemplar l’obra d’art.cuerpo10

La segona parada s’ha fet a Pronovias, on dues han entrat a l’aparador amb cartells com “El príncipe azul no existe, el macho violento sí”. A l’aparador del costat, d’una botiga de roba interior, s’hi han enganxat uns quants cartells perquè les membres del Comando no han pogut accedir-hi. Paral·lelament, altres han entrat al següent comerç (una multinacional de roba) i hi han deixat bombes fètides per deixar clar que la moda, i tot el que implica, fa pudor. Durant aquesta estona, s’ha llegit el manifest.aparadors

Finalment, el Comando ha canviat de vorera per anar a acabar el seu recorregut davant d’una església. Déu ha volgut que estigués tancada. S’hi ha penjat una pancarta (“La vostra moral fa pudor. Deixeu-nos follar en pau”), s’hi han enganxat enganxines i s’ha rematat la feina amb una bombeta de pintura. “Visca, visca, visca la lluita feminista!!” i el Comando -molt content, satisfet i havent-s’ho passat molt bé amb la seva acció- s’ha dispersat.esglèsia

LA GORDA S’HA ARMAT!!!

Mira AQUÍ totes les fotos

Aquest és el text que el comando antiestètic ha repartit:

(català)MANIFEST ANTIESTÈTIC. LA GORDA S’HA ARMAT

El Comando Antiestètic ha decidit sortir avui al carrer a denunciar la violència subtil i quotidiana que patim les dones, lesbianes i trans sobre els nostres cossos. Cada dia ens bombardegen amb publicitat, cànons de bellesa impossibles, modes i altres maniobres que ens diuen com hem de ser, com hem de vestir-nos, com hem de parlar i moure’ns per arribar a ser dones de veritat, sotmeses a la mirada masculina.

Avui hem decidit rebel·lar-nos, hem decidit empoderar-nos y fer un acte simbòlic de denúncia pública a les empreses de suposada bellesa i a tot l’entramat patriarcal, racista i capitalista que ens vol vendre els seus productes com si fossin saludables. Ens parlen de salut? És que no tenen vergonya? És saludable rebutjar el nostre cos perquè no encaixa? És saludable aixafar la nostra autoestima dia rere dia?

Estem fartes del Cuerpo 10! Què vol dir tenir un cos 10? Els cossos de les dones són diversos, bonics, diferents i, SÍ, tenen pèls, greixos, estries, arrugues, pigues, grans, canes y fan olors! M’AGRADA EL MEU COS! LA MODA FA PUDOR!!

Volem denunciar també el sistema heteropatriarcal, que ens obliga a ser belles per trobar marit. Volem denunciar la institució del matrimoni, que ens casa de blanc per demostrar la nostra puresa, que ens passa de les mans del pare a les del marit, ens canvia d’amo. Fan una transacció entre homes que ens lliga, fins que la mort ens separi, a ser les esclaves de la casa, a fer la feina bruta del patriarcat, que durant segles s’ha sustentat en la feina invisible i esclavista que fan les dones. I se suposa que és el dia més feliç de la nostra vida?? QUEDAR-NOS PER VESTIR SANTS ÉS EL MILLOR QUE ENS PODRIA PASSAR!! (per no parlar de la plaent i molt practicada alternativa lesbiana!)

I parlant de Sants, el Comando Antiestètic no se’n pot anar sense denunciar la institució que més poder i control exerceix sobre la vida i los cossos de les dones: l’Església Catòlica. Ens resistim a la imposició del seu model de relacions i la seva moralitat, que defineix què està bé i què no, com i quan hem de follar, sense deixar que sigui la nostra experiència la que ens permeti d’escollir lliurement.
US ADVERTIM: ELS NOSTRES COSSOS NO SÓN CAMPS DE BATALLA.
LA GORDA S’HA ARMAT!!!

————————————

(castellano) MANIFIESTO ANTIESTÉTICO. LA GORDA SE HA ARMADO.

El Comando Antièstetico ha decidido salir hoy a la calle a denunciar la violència sutil y cotidiana que sufrimos las mujeres, lesbianas y trans sobre nuestros cuerpos. Cada día nos bombardean con publicidad, cánones de belleza imposibles, modas y demás artimañas que nos dicen cómo debemos ser, cómo debemos vestir, cómo debemos hablar y movernos para ser mujeres de verdad, sometidas a la mirada masculina.

Hoy hemos decidido rebelarnos, hemos decidido empoderarnos y hacer un acto simbólico de denúncia pública a las empresas de supuesta belleza y todo el entramado patriarcal, racista y capitalista que nos quiere vender sus productos cómo algo saludable. ¿Nos hablan de salud? ¿Es que no tienen vergüenza? ¿Es saludable rechazar nuestro cuerpo porqué no encaja? ¿Es saludable machacar nuestra autoestima día tras día?

Estamos hartas del Cuerpo 10 ¿Qué significa tener un cuerpo 10? Los cuerpos de las mujeres son diversos, bonitos, diferentes y, SÍ, tienen pelos, grasas, estrías, arrugas, pecas, granos, canas y olores! ME GUSTA MI CUERPO! LA MODA APESTA!!

Queremos denunciar también el sistema heteropatriarcal, que nos obliga a ser bellas para encontrar marido, queremos denunciar la institución del matrimonio, que nos casa de blanco para demostrar nuestra pureza, que nos pasa de las manos del padre a las manos del marido, cambiándonos de amo, una transacción entre hombres que nos atará, hasta que la muerte nos separe, a ser las esclavas de la casa, a realizar el trabajo sucio del patriarcado que durante siglos se està sustentando en el trabajo invisible y esclavista que realizan las mujeres. ¿Y se supone que es el dia más feliz de nuestras vidas?? QUEDARNOS PARA VESTIR SANTOS ES LO MEJOR QUE NOS PODRÍA PASAR!! (por no hablar de la placentera y muy practicada alternativa lesbiana!)

Y hablando de Santos, el Comando Antiestètico no se puede ir hoy sin denunciar a la institución que más poder y control ejerce sobre la vida y los cuerpos de las mujeres: La Iglesia Catòlica

Esto es una advertencia: Nuestros cuerpos NO son campos de batalla.
La Gorda Se ha Armado.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s