Crònica “Hacemos la colada. Les dones no paguem”

8536127628_12f944ec30_o

“Hacemos la colada. Les dones no paguem”, acció duta a terme el passat 6 de març al marc de les jornades “Se va a armar la Gorda” va ser tot un èxit. Gairebé una cinquantena de dones, lesbianes i trans, emmascarada amb caretes d’anònimes, van participar d’aquest acte de denúncia dels preus abusius del transport públic així com d’una xarxa de metro, bus i tren que no respon a les necessitats de totes les persones i que està al servei del mercat productiu.

Les dones varen precintar durant mitja hora les barreres d’entrada a la estació de metro de St. Antoni, fent que les portes quedessin obertes perquè la gent pogués circular lliurement. La confrontació amb personal del metro no va tirar enrere les anònimes que, no tenint suficient amb el bloqueig de les portes a St. Antoni, van continuar a Universitat repartint octavetes i llegint un manifest (que trobeu aquí)

8536126890_87f6f798f0_oLa “colada” feminista és una acció del tipus “No devem, no paguem” en què es denuncia el preu del transport públic tot convidant a les usuàries a no pagar el bitllet. Es tracta, per tant, de desobediència civil davant d’un sistema tarifari privatiu que no s’explica pel cost dels transports sinó per una gestió de tall empresarial infestada d’alts càrrecs, entre d’altres.

La diferència amb d’altres “No devem” rau en el component feminista d’aquesta “colada”, no només perquè va ser protagonitzada per dones, lesbianes i trans, sinó també, i sobretot, perquè es va assenyalar l’impacte de gènere que té l’actual concepció del transport públic.

Mira totes les fotos AQUÍ i AQUÍ.

I aquí un vídeo de l’acció!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s