Ruta Herstòrica

RECUPEREM LA NOSTRA HERSTÒRIA. Autorganització, lluites i revoltes des d’una visió anarcofeminista. per a dones, lesbianes i trans

Dissabte 9 de març a les 17h a la Gata Gorda i Negra de la Rambla del Raval.

Aquí la falca! [audio http://www.contrabanda.org/audio/ruta6.mp3]

cartel ruta herstòrica

Juntes, construint la nostra herstòria. Rescatant del passat, del silenci i de l’oblit per visibilitzar en el present les lluites i resistències de moltes, que ens animen i empoderen per a construir el nostre futur.

Les arrels, les velles llambordes del centre de la ciutat, les ferides que encara broten sang…Recuperar la memòria de les nostres companyes, de les lluitadores, de les empresonades, de les prostitutes, de les migrants, de les desviades… és imprescindible per recuperar la nostra memòria HERstòrica, silenciada i amagada en els llibres d’HIStòria.

La nostra intenció és rescatar referents anarcofeministes a Barcelona, ja que hem pogut comprovar, que la pròpia HIStòria no es fa ressò de la seva valentia, de les seves iniciatives, del seu combat. Necessitem i cerquem referents de dones anarquistes i feministes, perquè es la nostra lluita i volem créixer i aprendre d’aquestes dones que un dia van lluitar, van donar la vida per ser lliures, per tenir veu, per posar en dubte la dominació de l’home tant en la vida quotidiana com en la lluita. També és una forma de DOnatge, és la nostra manera de recordar la resistència de les dones, l’autoorganització i la solidaritat que existia entre elles.

Els carrers del Raval broten d’història, de vida i de sang, conflicte, desobediència, resistència, revolta, fum i crema de convents, punys alçats i cors valents, broten d’alcohol, prostitució, maltractament, clandestinitat, detencions…volem ser realistes amb el context al qual ens referim destacant el paper de les dones.

El transcurs de la HIStòria ha fet que el nom d’algunes dones quedi emmarcat en fets històrics. Nosaltres volem anar més enllà. Volem recordar a aquelles dones anònimes que eren prostitutes a les Rambles, que eren maltractades a la presó d’Amàlia, que iniciaven un procés d’escola lliure autogestionada… Rebutgem l’ anonimat al que les ha condemnat el patriarcat. No necessitem noms per a HOMEnatjar , no necessitem referències de llibres. Nosaltres tenim la nostra pròpia HERstòria, la nostra lluita pròpia, és per això mateix que sentim en l’anarcofeminisme la manera de lluitar, de seguir al carrer. Sentim la responsabilitat de recuperar nosaltres mateixes a aquestes lluitadores i els hi volem dedicar aquestes línies.

Des de la ràbia que ens produeix l’opressió HIStòrica que rebem les dones traiem les forces per seguir endavant, per seguir juntes, per seguir lluitant.

* Ens centrem en referents anarcofeministes perquè nosaltres ens considerem anarcofeministes. S’ha de dir que algunes de les referents no es definien com a tal, però considerem que les seves pràctiques estan emmarcades dins l’anarcofeminisme tal i com nosaltres l’entenem.

Anuncis

Un pensament sobre “Ruta Herstòrica

  1. Retroenllaç: Jornades Feministes Autònomes: 6M: Hacemos la colada, les Dones no paguem! i més… | atuTMBetretallen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s