Crònica de la manifestació “La nit és nostra” 2015

Un any més – i ja en són cinc- dones, lesbianes i trans hem pres juntes la nit del 7 de març per a combatre l’heteropatriarcat i obrir un espai de lluita, força i plaer feminista. La manifestació nocturna Fem-nos fortes, fem-ho juntes! La nit és nostra! va començar poc desprès de les 20h a la plaça del Sortidor del Poblesec. Amb el baluern d’una traca vam anunciar el començament de la marxa que vam obrir amb la lectura del manifest d’aquest any. 

A continuació van prendre la paraula les companyes de l’Ateneu Anarquista del Poblesec, algunes d’elles represaliades i empresonades per l’Estat sota acusació de terrorisme en el marc de l’operació Pandora el passat mes de desembre. Amb aquest gest, volíem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb les detingudes i el nostre rebuig a un règim que necessita crear enemigues internes per a justificar mesures i lleis cada cop més opressores i coercitives.

Terrorista es quien nos condena a una vida de miseria y no quien se rebela contra ella!
Si tocan a una, nos tocan a todas!
Máxima solidaridad con las represaliadas!

octaveta_cercavilaconjur

Conjur per la vaga del 19 de maig.

Davant la biblioteca del carrer Blai, vam conjurar la Vaga de Totes pel pròxim 19 de maig amb les companyes del comitè del Poblesec-Raval.

Inundant amb la nostra incòmoda presència la nova zona de moda -plena de terrasses- i amb les torxes enceses per les bruixes, vam caminar per l’avinguda Paral·lel cap al Raval.

En arribar a la cantonada del carrer Sant Pau amb la Rambla, va tenir lloc un dels moments més emocionants de la nit: la coral feminista del Poblenou va entonar cançons com “A la huelga compañera”, “las Histéricas somos lo máximo” i “Lobo Feroz”, mentre, darrere seu, es desplegava un gran mural que simbolitzava una aposta feminista construïda des de la diversitat cultural, d’identitats i de cossos.

mural

La següent aturada va tenir lloc al solar on s’ubicava el CSOA Barrilonia, espai que vam assenyalar durant la manifestació del 2012 en suport a les companyes que estàven visibilitzant agressions sexistes i sexuals. Eguany, vam apropiar-nos de l’espai buit per a recordar a la Paticia Heras i el cas 4F.

Després, ens vam dirigir cap a Robadors, on les Putes Indignades van llegir un manifest des del balcó de l’edifici on viuen i treballen moltes de les companyes. Aquest acte volia denunciar l’assetjament immobiliari que estan patint per part de l’Ajuntament que acaba de comprar l’immoble. Com elles assenyalen, es tracta “d’una estratègia de neteja de classe, però les putes són Raval i resisteixen”. Allà vam manifestar tota la nostra sororitat amb elles davant una policia que assetja impunement la gent del barri, amb racisme, homofòbia, transfòbia i putofòbia.

foto @Acelmamelero

foto @Acelmamelero

La manifestació es va desconvocar a la plaça Salvador Seguí després de la lectura del manifest d’enguany. Vam marxar plegades, plenes d’energia feminista i amb moltes ganes de tornar l’any vinent.

La foscor ja no és quelcom del que tenir por, és un espai de lluita, força i plaer feminista!

Juntes desobeïm les lleis, institucions i normes fetes per a desposseir-nos de les nostres vides, cossos i idees que fan factibles les alternatives. Juntes recuperem els nostres cossos, desenfrenem els nostres desitjos i les nostres idees. Combatem totes les formes de control i repressió, des de les més extremes fins les més quotidianes. I no pararem fins que caiguin a terra tots els murs de totes les presons, físiques i simbòliques.

Juntxs ens plantem davant el capitalisme i la precarització de les nostres vides. Ens resistim a la lògica de treballar per a consumir i consumir per a ésser. Posem al centre la vida, apostant per revaloritzar les cures, els afectes i la cooperació. Per tot això, ens aliem amb la Vaga de totes i posem tota la nostra energia guerrillera.

(extret del manifest del 7 de març del 2014)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s